Menu

Særlig indsats for ny tilflyttede

Det Grønlandske Hus i Odense har en særlig inklusionsindsats for ny tilflyttede borgere fra Grønland i : Odense - Esbjerg  og i meget begrænset omfang  i Vejle - Kolding - Svendborg.
 
Projektet er et tilbud til dem, der netop er flyttet til Danmark, eller har opholdt sig i landet i max 3 år. Tilbuddet er retter til grønlandske borgere, der har brug for praktisk hjælp til at finde rundt i forsørgelsessystemerne – f.eks. hvordan får man kontanthjælp? Hvordan finder man bolig og beskæftigelse i Danmark? Hvilke rettigheder, og hvilke pligter ham man som borger?
 
I projektet kan man få undervisning og hjælp af en dobbeltsproget medarbejder til f.eks. gennemgang af NEM-ID, hjælp til boligsøgning og jobsøgning, øvelser i dansk på samtaleniveau, og oplysning om kulturforskelle. 
 
Rent praktisk hjælper vi desuden ved deltagelse i møder med myndigheder, hjælp til at forstå, besvare og sende henvendelser og ansøgninger til kommuner, Udbetaling Danmark o. lign. Hjælpen kan også være støtte til at finde rundt rent geografisk i den by, man er tilflyttet. 

Indsatsen sker i tæt samarbejde med kommunerne, og vi ligger vi vægt på at klæde vores samarbejdspartnere - både offentlige og private aktører - så godt på som muligt, så de i deres møde med de nye grønlandske borgerer hurtigere kan yde den rette indsats.
 
______________________________________________________________________
 
Qallunaat Nunaannut nuunnginnermi paasisassat pingaarutillit.
Pilersaarutaanngitsumik  Kalaallit  Qallunaat Nunaannut nuuttartut taakkuupput ajornartorsiortarnerit nuunnerminnut atatillungu,pissutsillu taamaattut tunngavingalugit atungarliornerpaasartut.
Taamaattumik Kalaallit Illui Qallunaat Nunaaniittut,  Nunatsinni Namminersornerullutik oqartussat  ilaqutariinnermut eqqartuusseveqarnermullu Naalakkersuisoqarfik  isumaqatigiissimapput suleqatigiinniarlutik,siunertaqanngitsumik nutserneq pinaveersaartinniarlungu.
Siunertaavoq quuppersagaaqqami paasissutissat eqqarsaatigeqqaarneqartariaqartut Qallunaat Nunaannut nuulinnginnermi.  Paasissutissat ilangivaat pissutsinut tunngatillungu paasisariaqakkat aaqqeqqaarnissaat Qallunaat Nunaannut nuulinnginnermi.

Nyttige links

 

Guide til det danske a-kassesystem

kenddanmark.dk - kenddanmark.gl

En hjemmeside til dig, der overvejer at flytte til Danmark - eller som allerede bor i Danmark.

Se hjemmesiden - åbner på ny side