Menu

17. august 2018

Semesterstart

Vi byder velkommen til de nye efterskole- og højskoleelever og de nye studerende. 

 

Efterskoleelever

I år har halvdelen af efterskoleeleverne i Regionen startet med at tage på Efterskolecamp inden efterskolestart som forberedelse til efterskoleopholdet. Dette arrangeret af Uddannelsesstyrelsen og Foreningen Grønlandske Børn. Den anden halvdel rejste enten selv eller sammen med familien, og sørgede for sig selv indtil skolestart.

Alle efterskoler med grønlandske elever, undtagen 1, er nu kommet i gang. Mange elever oplever nu, at have hjemve, savn og overvældelse af alle de nye folk og oplevelser. Det er helt normalt. Forældre rådes til, at have tålmodighed og stole på efterskolernes medarbejdere til at sørge for eleverne. 

 

Uddannelse

Mette planlægger, at kontakte alle studiestartere efterhånden som de kommer til DK og tager en snak med dem om praktiske ting de skal være opmærksomme på. Derudover, er det tid til de gamle elever til at sende deres dokumentation på studieaktivitet til Mette inden 1. september. Hvis ikke man sender den vil uddannelsesstøtten/særydelserne stoppes.

Der afholdes en normal fællesspisning 4. september. Intromødet afholdes i forbindelse med fællesspisningen den 2. oktober.

 

Sommerhilsen fra Mette & Kistaraq